Magazin

Aweol
Blog
Miért fontos kedvenceid bőrének ápolása?
Miért fontos kedvenceid bőrének ápolása?
2024.07.03
14:54

Miért fontos kedvenceid bőrének ápolása?

Kedvenceid bőrének védelme és ápolása kiemelten fontos feladat, hiszen az egészséges bőr hozzájárul a kutyák és lovak általános jóllétéhez. Különösen nyáron kell nagy figyelmet fordítani erre, amikor a meleg időjárás és a sok szabadban töltött idő növeli a bőrirritációk, rovarcsípések és egyéb bőrproblémák kockázatát. A kutyák és a lovak különösen ki vannak téve ezeknek a veszélyeknek, ezért fontos a megfelelő bőrápolási rutin kialakítása. 

A bőrápolás nem merül ki a fürdetésben, hiszen egy kellemetlen rovarcsípés, a napégés, a horzsolások, vagy az allergia okozta sebek különösen megkeseríthetik kedvenceink életét. A Remedy termékcsalád ezekre a problémákra kínál kiváló megoldást antibiotikum- és hormonmentesen. 

Miért fontos az antibiotikum- és hormonmentesség?

A Remedy antibiotikum- és hormonmentes termékeinek használata számos előnnyel jár a kedvenceid számára:

  1. Csökkenti a rezisztencia kialakulását: az antibiotikumok túlzott használata hozzájárulhat a rezisztens baktériumtörzsek kialakulásához, amik hosszú távon nehezítik a fertőzések kezelését. Az antibiotikummentes termékekkel minimalizálható ez a kockázat.

  2. Természetes gyógyulási folyamatot biztosít: hormonok nélkül a bőr természetes gyógyulási folyamatai nincsenek megzavarva. A hormonmentes termékek elősegítik a bőr saját védekezőképességének helyreállítását.

  3. Biztonságot nyújt és kíméletes: antibiotikum- és hormonmentes termékek kevésbé irritálják a bőrt, ami különösen fontos az érzékeny vagy sérült bőrű állatok esetében. Ezek a termékek biztonságosabbak hosszú távú használatra is.

  4. Környezetvédelem: az antibiotikumok és hormonok a környezetbe kerülve szennyezést okozhatnak. Az ilyen anyagok nélküli termékek használatával csökkenthető az ökológiai lábnyom.

Ezek a nyári veszélyek leselkednek kedvenceinkre

Rovarcsípések

A nyári időszakban a különféle rovarok, például szúnyogok, legyek, bolhák és kullancsok csípései okozhatnak problémákat. Ezek a csípések gyakran viszketést, bőrpírt és duzzanatot okoznak, és súlyosabb esetekben fertőzésekhez vezethetnek.

Napégés

A hosszú szőrű kutyák és lovak is szenvedhetnek napégéstől, különösen az orrukon és a fülükön, ahol a szőrzet vékonyabb, vagy nincs. A napégés bőrpírt, fájdalmat és hámlást okozhat kedvenceidnek.

Allergiák

Nyáron gyakoriak a pollen és más allergének okozta bőrproblémák. Ezek viszketést, bőrpírt és kiütéseket okozhatnak. Ha kedvenced vakarja vagy harapdálja az érintett területeket, az is súlyosabb gondokat okozhat.

Megoldás a hatékony bőrápolásban:
a Remedy+ termékcsalád

1. Sweet Itch pH Neutrális Lemosó Gél

A Sweet Itch egy pH-semleges lemosó gél, amelyet kifejezetten érzékeny bőrű kutyák, macskák és lovak számára fejlesztettek ki. Ez a termék nem tartalmaz illatanyagokat és színezékeket, így kiválóan alkalmas száraz, érzékeny vagy repedezett bőr kezelésére. A lemosó gél nyugtató hatású, és megelőző jelleggel is használható. Télen is alkalmazható nedves szivaccsal, ami különösen előnyös az időjárás viszontagságainak kitett állatok számára.

2. Yeastosol Spray

A Yeastosol spray, antibiotikumok és hormonok nélkül támogatja a bőr védő funkcióját a baktériumok, gombák és egyéb külső hatások ellen. Különösen hatékony Malassezia pachydermatis fertőzés esetén, és segít a bőr és szőrzet normál állapotának visszaállításában. Napi egy vagy két alkalommal kell alkalmazni az érintett bőrfelületen. Különösen fontos, hogy a kutyák figyelmét eltereljük a kezelés után, hogy ne nyalják le magukról a terméket.

3. Cerazinc Krém

A Cerazinc krém az orvosi méz és a cink-oxid egyedülálló kombinációjával lágyítja a kipirult, gyulladt bőrt, és támogatja a bőr regenerálódó képességét. Ez a krém nem zsíros, nem zárja el a bőr pórusait, és hatékonyan szárítja a nedvedző bőrterületeket. Ideális kipirosodott, irritált bőr kezelésére, és különösen hasznos hot spot-ok és sebkezelés esetén.

4. Bye Bug Bite Krém

A Bye Bug Bite krém kifejezetten rovar- és kullancscsípések kezelésére készült. Arnica montana tartalmának köszönhetően hűtő hatású, javítja a bőr vérkeringését, és azonnali megkönnyebbülést hoz a csípés utáni viszketés és bőrpír csökkentésével. Ez a krém elősegíti a bőr gyógyulási folyamatát, és megelőzi a további irritációt vagy fertőzést. Kis méretének köszönhetően könnyen magunkkal vihetjük bárhová, ami különösen előnyös szabadtéri tevékenységek során.

Ezek a termékek kiváló megoldást nyújtanak különböző bőrproblémák kezelésére és megelőzésére, legyen szó érzékeny bőrről, gombás fertőzésről, gyulladásról vagy rovarcsípésről. Az antibiotikum- és hormonmentes formulák további előnye, hogy biztonságosak, természetesek és környezetkímélők. Használatukkal biztosíthatod, hogy kedvenceid bőre mindig egészséges és ápolt maradjon. Keresd te is a Remedy termékcsaládot az Allatorvosod.hu webáruházban!

Hasznosnak találtad cikkünket?